Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a bioenergetika?

2008.02.11
Felfrissítve 2014.január
 
Az emberi szervezet egy nyitott energetikai rendszerként müködik.A környezetéből a táplálékkal energiát vesz fel, és energiát közöl az őt körülvevő miliővel. Az emberi energia a- kínai természetgyógyászati felfogás szerint- energia pályákon-meridiánokon-áramlik és ez az energia/ a chi/ a test bizonyos pontjain beürüsödik /csakrák/ és ezeken a kapukon keresztül történik az energia be-és kijutása a szervezetből.A kínai felfogás szerint a 12 fő meridián meghatározott pontján lévő energia koncentrációs pontokat használják fel arra, hogy tűszúrásokkal /akupunktúrával/ a pontok nyomásával /akupresszúrával/ vagy gyenge elektromos árammal /elektroakupunkturával/ esetleg kristályokon átsugárzott nagyenergiájú fénynyalábbal, illetve soft lézer sugárral beavatkozzanak a testi energia áramlásába, megváltoztassák annak irányát, arányát, mennyiségét, vagy megszüntessék az energia blokádokat. Ez a szakszerű és tudatos beavatkozás  az emberi energia hálózatba jelenti az akupunkturás, akupresszurás és elektroakupunktúrás gyógyítási eljárások lényegét.
Az emberi energiának ez a fajtája legújabb méréstechnikai módszerek és eszközök segítségével meghatározható, kimutatására többféle műszer áll rendelkezésre/Egely-kerék, Voll-készülék, Vega-teszt, Riodoraku stb./
Az 1953-ban dr. Reinhold Voll által létrehozott készülék segítségével végzett bioenergetikai felmérés jelentősége abban foglalható össze, hogy:
1. Segitségével meghatározható az akupunktúrás pontok helye.
2. Felmérhető a pontok, meridiánok, funkciókőrők és a hozzájuk reflexesen kapcsolódó szervek, szövetek bioelektromos viselkedése, a normálistól való eltérése és ennek alapján diagnosztizálni lehet a meglévő, vagy kialakulóban lévő betegségeket, rendellenességeket.
3. Felmérhető a szervezet általános vegetatív tónusa.
4.A mérő áramkör közelébe helyezett gyógyszerek, homeopátiás szerek által sugárzott információk a szervezetbe közvetíthetők és az ezekre adott reakciók, reguláció változások mérésével a készítmény hasznossága egzakt módon, személyre szabottan mérhető.
5. Feltérképezhető a különböző szervek, szövetek regulációs képessége, felfedezhetők a gócok és a zavarómezők.
6. A beteg állapota a kezelés folyamán ellenőrizhető.
7. Az akupunktúrás pontokra helyezett mérőelektróda segítségével elektroakupunkturás kezelés végezhető, ami hatásában felülmúlja az akupresszúrás és tűszúrásos kezelést.
A készülékkel és a hozzá kapcsolódó számítógépes programmal tesztelhetők: a homeopátiás és allopátiás készitmények, a betegségeket okozó, vagy annak folyamán keletkező anyagok méreganyagok ,a nozódák, szervpreparátumok, fitoterápiás készitmények, táplálékalkotók és kiegészitők, adalékanyagok, tápszerek, fogászati anyagok, környezeti mérgek/nehézfémek, baktérium-, gomba toxinok, allergének, élvezeti szerek/.
Ezen információk alapján kiválaszthatók a szevezet számára legalkalmasabb gyógyanyagok.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jasztoth@freemail.hu

(ritka jó masszirozó tanulás nélkül, 2012.11.13 10:43)

Anyunak is ez a baja de kordába tartom hiába szed gyógyszert is de ez az alterápia neki! imádom csinálni.