Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a homeopátia?

2008.04.02

Felfrissítve :2014 január.

MI A HOMEOPÁTIA?

A homeopátia kifejezés görög eredetü:homoios=azonos,hasonló

,pathos=szenvedés.A módszert a humán orvoslásban S.Hahneman német származású orvos alkalmazta és vezette be a hasonlósági szabály megfogalmazásával:”A hasonlót a hasonlóval gyógyitjuk”.A magyar népi mondás szerint „Kutyaharapást a szőrével….”Ez azt jelenti ,hogy akkor gyógyulunk ki egy betegségből,ha a választott szer pontosan megegyezik a kórképpel.A választott szernek ugy kell illenie a panaszokhoz ahogy a kulcs illik a zárba.
A homeopátiás szer mérgező alapanyagait/őstinkturák/ természetesen nem nyers formájukban,hanem nagy higitásban/tizszeres,százszoros,tizezerszeres stb/speciális gyártási eljárással,ritmusos összerázással,dőrzsőléssel dinamizálják,potenciájukat megsokszorozva állitják elő,hogy felszabaditsák az alkalmazott anyagban lakozó gyógyszerenergiákat.
Napjainkban a homeopátiában alkalmazott hatóanyagok száma/ az u.n. Materia Medica=gyógyszer kincs/ eléri a 25oo.
Saját gyógyitási gyakorlatomban két nagy gyógyitási tapasztalattal rendelkező német homeopátiás gyógyszergyár komplex, harmonizált készitményeit alkalmazom,amelyek széleskőrű kipróbálás után kerűltek tőrzskőnyvezésre és forgalmazásra.
Ezek az u.n. spagirikus szerek tőbbféle homeopátiás,egykomponensü nővényi,ásványi,állati eredetű készitmények őtvőzetei.Az előállitásuk során alkamazott gyártástechnika alapelve a spaeo=válaszd szét,ageiro=egyesitsd ujra, alapelven müködik.A spagirikus szerek jellemzője,hogy ellőállitási módjuk révén uj szerré válnak és a bennűk lévő hatóanyagok harmonizálása révén energetikusabbak,potensebbek,hatékonyabbak mint a komponenseik egyszerű ősszege és igy eredményesebben alkalmazhatók meghatározott kórképű betegségek gyógykezelésére.
Saját praxisomban a lehetséges készitmények kőzűl a Voll-féle elektroakupunkturás készűlékkel, számitógépes programmal választom ki a testre szabott ,a betegnek legjobban megfelelő alkati szereket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

stabel.otto@chello.hu

(stabel, 2008.07.09 08:20)

Érdeklődéssel vezérelt tisztelettel olvastam a tö- mörségében példásan informatív bevezetést. A járatlanságom bizonyitó (lehet, hogy csak buta) kérdés: a homoeopátia eszközöközeinek, és módszereinek "hatása" független "minden külső" tényezőtől (időtől, környezettől, szokásoktól, a "hittel" alapozott bizalomtól stb.), vagy tapasztalatok alapján, a módszer hatásában szerepe lehet (nem a dózísra korlátozott mennyiségére gondolok) az "egyediségben", a nagy átlagtól eltérő sajátosságoknak is?

Re: stabel.otto@chello.hu

(Stabel Otto, 2013.10.11 03:59)

Kedves Levélíró!
Mint minden rugalmas gyógyító informatikai rendszernek a homeopátiának is "testre szabottnak" kell lennie.Ezért minden esetben egyedileg állapítjuk meg alkalmazott szert ,annak mennyiségt és napi alkalmazásának ütemezését.
Szeretettel :Dr G.T