Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanfolyam


Reflexzóna masszázs /talpmasszázs/ tanfolyam
Programja (kezdő) 
                        

KépA reflexzóna masszázs 5000 éves múltra tekint vissza. Az ókori Egyiptomban, Indiában, Mezopotámiában a papok és a rabszolgák gyakorolták ezt a gyógyítási módot. Ezt követően hosszú ideig feledésbe merült és a XX. század elején egy Fitzgerald nevű amerikai orvos indián törzsek között szerzett tapasztalatai alapján teremtette ujjá, és emelte tudományos rangra zónaterápia néven ezt a csodálatos gyógyító és diagnosztikai eljárást.

                           A béltraktus masszázsa

Kép


A reflexológia empirikus (tapasztalati megfigyelésen alapuló) módszer. Az egészséget megtartó és helyreállító ÉLETERŐK tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással a test meghatározott zónáira történő fájdalom-küszöb alatti nyomás erősséggel. A hatékony segítséget nyújt az egészség fenntartásában. Javítja az idegrendszer,a hormonrendszer az immunrendszer működését. Kiegyensulyozza az energiaramlást,a vér és nyirokkeringést. Ez a technika hatékonyan alkalmazható a betegség megelőzésében, az orvosi kezelések kiegészítéseként és a rehabilitációban. Megfelelő hozzáértéssel állapotfelmérésre, diagnózisra is alkalmas.

                              

Kép

                                                  Erotikus masszázs

 

Alapfokú ismereteinek elsajátítása lehetővé teszi a családtagok, ismerősök otthoni házi kezelését és előkészítő ismereteket nyújt a szakvizsgák megszerzéséhez.                          

reflexologiai_terkepn.jpg


 

A talp a test térképe. A két láb együttesen reprezentálja az emberi testet.A páros szervek, mint például a vesék, mindkét talpon megtalálhatók.A középen elhelyezkedő szervek, testrészek, mint például a pajzsmi-így mindkét talp belső felületén keresendők.A talpmasszázs alapja, hogy testünk minden része energiapályákon keresztül összeköttetésben van a talp meghatározott területeivel. Ezeken keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül hatni lehet a hozzá tartozó szervekre.
Ha egy testrész ,vagy szerv beteg ,a neki megfelelő pont a talpon nyomás, vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha a beteg szerv zónáját masszírozzuk a hozzá tartozó testrégió keringése,energiaellátása,működése javul.
A talpmasszázs alkalmazása különösen hatásos mint öngyógyító módszer a létfontosságú szervek funkcionális zavarainak gyógyítására. Eddig főként anyagcserebetegségek,gerincbántalmak,csökkent hormontermelés esetén bizonyult a módszer sikeresnek.Pajzsmirígy-működés,fejfájás,tarkófájás esetén föltétlen ajánlott. Kedvezően hat a szív-és keringési,a légzőszervi (asztma, allergia) ,a húgyhólyag és vese panaszokra , emésztési nehézségekre,csökkenti a reumatikus fájdalmakat és javítja a bőr állapotát.A masszázzsal az energiaáramlási zavarok rendezhetők .Fokozza a szervezet védekező erejét, de lélektani hatása sem elhanyagolható. Segít a depresszió. a szorongás ,a stressz oldásában. Energiákat szabadít fel és a lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

Tematika

9-10 óra A reflexzóna terápia története, a zónák definíciója, és raszter /hálózati/ képe.
10-11 A talp reflexzónáinak bemutatása. A talpmasszázs technikája.
11-12 Páros gyakorlás a talp reflexzónáin
’12-13 Ebédszünet
13-14 A lábhát és a talpszél reflexzónáinak bemutatása és gyakorlása.
14-15 Páros gyakorlás a lábhát és a talpszél reflexzónáin.
15-16 Speciális megfigyelések a lábon. Egyes kórképek reflexzónában való megjelenései.
Egy kis többlet. A jógalégzés elemeinek gyakorlása. 

A tanfolyamot vezeti: dr. Gere Tibor
Telefon: 06 -20- 345 1603
E-mail: drtgere@freemail. hu
A tanfolyam helye:  Budapest V.ker .Galamb utca 7.fsz.2.
A tanfolyam díja: 10 000 Ft.

Maximális létszám :15 fő

A tanfolyam időpontja:2014.augusztus 10. vasárnap 9 óra

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.